View Single Post
Eski 16-11-2009, 07:13   #113
antalyakas
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 22-05-2009
Ne kusuru sayın envor...
Nete cep telefonundan girdiğim için tam anlami ile herşeyi kullanamıyorum.....Normal mesaj gönderiyo foruma ama özelden atmıyo ndense anlamış değilim......
Galiba senin serada antalya da idi yanılmıyo isem....
3-4 nisanda açık öğretim sınavlarım var eğer vakit ayırabilir isem gelip hem şerani görmek hemde tanışmak isterim.....
Bu sene seralari 4te 1 e ortağa falan vermedim 5 dönümun hepsini kendim yapıyorum işin altında kaldım desem yeridir .....Çok sıkıştıgim zaman yine işçi tutuyorum ama bu sene pek işten vaktim olmuyo....
Benim başlıca merak ettiklerim:
1)senin seradaki gibi perlit vb madeler ile topraksız tarım sisteminin kaça mâl olduğu buna sulamasi ısıtması dahil.....
2) topraksız tarımda domates kaç günde hasat oluyo ?yani diyelim ki normalde 10 ekimde diktiğimi domates 10 şubatta kızarmaya başlıyo bu süre topraksız tarımda ne kadar ?
3)bir diğer sorum fiyat durumu normal piyasa 1.20 ytl iken topraksız tarımda salkımin piyasası ne kadar?
4)yine diğer sorum normal şartlarda kaç ton ürün alabilirim dönüm başı(salkım turu dikmeyi düşünüyorum salkıma alıştığım için diğer tekli iri domatesler sanki satmada yumuşama problemi ile karşılaşıyo çiftçinin çoğu )
5)tür olarak ikram f1 topraksız tarıma gidermi **** bu yıl yeni çıkan fleksi f1 var deneme amaçlı diktim ve şu anda salkım yapısı çiçek sayısı meyve tutumu çok güzel birde hasat zamanı sertliği de iyi oldumu o tür var aklımda
bilgilendirirsen çok memnun olurum......
Benim bu sistem için rahat bi şekilde dönüme 15 bin ytl ayırabilirim aslında daha fazlada olurda ama geçen yıl sera kurdurdum yine bu yıl yeni iki katlı ev yaptırdım o işlenecek derken bu yılki kazancın çoğunu oraya yönlendireceğim..... serasi hazır zaten cam sera.....Sizce 15bin ytl yeterli olurmu dönüm başı? Şimdiden çok çok sağolun .....Domateslerin dolamasi var dolama yapıyoruz bana müsade arkadaşlar.....

antalyakas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön