Ilgin için sağol..... Küçük bi araştırma yaptım sina enerji nin sistemi çok pahalıya çıkar.... Ortalama aylık 60 milyon elektrik parası ödeyen bir evin ihtiyacı 1 kw dir ve 1kw lik sistemide 3500 dolar fiyat veriyolar(klima çalışmayacak şartı var o zaman güçsüz kalıyo daha güçlü sistem kuruyolar )....
Taki serada 7/24 çalışacakki buda daha güçlü bi sistem buda en az yirmi otuz bin dolar tutar.......Benim aklıma yatan zeytin çekirdeği kömür **** fuel oil ile olanı var .......Maliyeti düşük sandığım kadarı ile....Yinede teşekkürler....
Ortalama normal perlit ile bir topraksız tarım sisteminin kaça mâl olduğu .......
Bu vakitten sonra yer alıp sera yapma vakti geçti.... Tarlanin olmuş dönümu ellibin ytl bir dönüm cam serada elli bin lira.... Artı millet sata sata bu bölgede satılacakta alınacak arazi kalmadı....
Benim yapmam gerek şimdi bu beş dönüm seradan nasıl daha fazla ürün alırım ? Odaklanmam gereken nokta burası.....
Şu anda bir dönümden salkım keserek 25 ton beş dönümden 130 tona yakın hasat yapıyorum ve geçen sezon sonu hesaplarımda yılsonu fiyat ortalamasi 1 ytl de 5 kusur aşağı yani 95 kuruşa gitti 120 kusur milyar aldı allah bereket versin topraksız tarımda bu kazancı ikiye katlayabilecemi düşünüyorum ..... Topraksız tarımda ise 35-40 tona yakın ürün alındığı söyleniyo ve fiyatları normalinden iki kat olduğunu duydum bilmem doğru bilmem yanlış....Antakyadakiler bilir merkezi antalyada Muşlu kardeşler ihracat firmasını var onların fethiye kumluovadaki yerlerine veriyorum...... Şirket sahiplerinden Hikmet kerem in dediğine göre normal domates 1 ytl iken antalya daki ardiyelerin iki ytl ye topraksız olarak yetişen domatesi islediklerini belirtti buda kazancı ikiye katlıyo..... eğer dönümden 40 ton ürün aldığımda ne yapar?Bir dönümden 15 ton 5 dönümden 75 ton yapar buda demekki 5 dönüm seradan normal şekilde 8 dönümden alınan ürünü alacağım buda ne oluyo az iş ile çok ürün almamı sağlıyo artı dekar başına diktiğim fide sayısı düşüyo...Artı pazar aramıyorum alıcı beni buluyo ve birçok artisi.... Ve artı yönlerinden dolayı bu ise yönlenmeye karar verdim.... Önceliklede en ince ayrıntısına kadar herşeyini araştırmaya karar verdim .....
|