Sayın bonsaiforever, bitkileriniz çok güzeller, güle güle yetiştirin.
Ben de sorularınıza madde madde cevap vereyim,
1) Bu bir Calluna vulgaris yanılmıyorsam Ericaceae familyasına ait. Sizin de tahmin ettiğiniz gibi sukulent değil. Soğuğa dayanıklı bir tür olduğundan bahçe ya da balkonda daha uzun süre dayanacaktır. Ben güzelliklerini daha sık görebilmek için ev içerisine aldım ama çiçeklerini dökmeye başladı.
2)Crassula hobbit'i üstten sulamanızda bir mahsur yok. Bahar ile havalar ısınmaya başladığında sulama miktarını arttırırsınız. Daha sonra da kaktüslere uygun br sıvı gübre ile belli aralıklarla gübrelemeye devam edebilirsiniz. Ev içerisinde bulunacaksa ki şuanda benimkisi evde, ben kaloriferin sıcaklığından etkilenmemesi için haftada bir sulamaya devam ediyorum. Bahçemdeki ise yağmur ile sulanıyor, her ikisi de keyifli görünüyor. Aslında çok zahmetli bir tür değiller.
3)Peperomia amigo'ya burada Peperomia himalaya diyorlar. Çok fazla suyu sevmiyor. Mümkün olduğunca az sulamaya özen gösterin özellikle de bu aylarda. Benimkisini bu nedenle kaybettim. Yarı gölge yerlerde keyifli gelişimlerini devam ettiriyorlar. Dona çok hassas olduklarından ev içerisinde yetiştirilmesi gereken bir tür.
|