View Single Post
Eski 14-11-2009, 18:17   #541
taskıslalı
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 29-03-2007
Red face

Selamlar, ben de nihayet kompost yapma sürecine başladım, öncelikle burada yazı yazan tavsiyelerde bulunan herkese teşekkürler, yazılarınızdan çok yararlandım..

Uygulama süreçlerinden pek bahsedilmediği için ben de yaptıklarımdan bahsedeyim dedim.. Terasta köşede uygun bir yer ayarladım, umarım kokusuz, ve bol yanmalı, verimli bir şekilde kompostlama işlemini gerçekleştiririm..

Bodrumda bulduğum çıtalardan bir iskelet oluşturdum, altına da bir ahşap taban monte ettim..

Etrafını da dışarıdan lacivert naylon ile kafesleyeceğim, içine de siyah taşıma naylonlarından oturtacağım, boyuna göre kesip dikeceğim, üstüne de bir kapak uyduracağım, ona karar vermedim henüz..

Bunu kompost yapmak için ana kap olarak düşünüyorum.. Malum ev olduğu için hemen atık çıkmıyor, sürekli çıkan bir atık söz konusu, o yüzden 1 çamaşır sepetini atık biriktirme kabına çevirdim, ayrıca bir de biriktirme kabı koyacağım, büyük çöp bidonları işimi görür sanırım..

Bir de ev ahalisini atık ayırma konusunda bilinçlendirme kısmı var, o da uğraştıracak..

Şimdilik sormak istediğim 2 şey var..

Büyüklüğü yeterli midir acaba?

Kompost yapma süreci başlayınca atık dahil etmek mümkün müdür? Süreç başlayınca atıklar çoğalır ve her 2 biriktirme kabımı kompost süreci bitmeden doldurursa o zaman döngüyü sekteye uğratmış, organik atıkları kapıcıya vermiş olucağım.. Buna bir çözüm bulmam gerek, sanırım biriktirme kaplarını artırmam gerekebilir..

Ayrıca istatistik tutacağım, bakalım 4 kişil ayda ne kadar organik atık çıkartıyoruz?

Saygılar sevgiler..

Eklenen Resimler

taskıslalı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön