View Single Post
Eski 14-11-2009, 14:37   #24
selenn
Ağaç Dostu

selenn's Avatar

Giriş Tarihi: 12-04-2007
Az evvel ben de ebay'den tohum satın aldım. Yaptığım işlemleri anlatmak istiyorum.

Beğendiğim ürünün açıklama sayfasına geliyorum. Burada birkaç maddeye dikkat ediyorum. İlk önce satıcının hangi ülkelere gönderim yaptığına bakın. Ben Almanya ebay'den alışveriş ettiğim için gönderim konusunda sıkıntı yaşamıyorum ama Türkiye'ye her satıcı gönderim yapmıyor. Türkiye içeren ürünleri kontrol edin.

Bir diğer nokta da satıcının güvenilirliği. Bunu satıcı sağ kolonda yer alan satıcı bilgilendirmesinde bugüne kadar aldığı puanlardan çıkarabilirsiniz.

Ürünün fiyatı ve nakliye ücreti de belirtiliyor. Nakliyesi konusunda sayın malbman zaten bilgi vermiş.

Ürüne ait bilgilendirmenin yapıldığı yerde birden çok ürün almanız durumunda nakliye masrafının ne kadar artacağı yazılı oluyor. Bu durumda aynı satıcıdan beğendiniz ürünlerin listesini yaparsanız nakliye masrafı daha uygun hale gelir. Alışveriş yaptıktan sonra eğer tek ürün aldıysanız hemen ödeme seçeneği ile PAYPAL ile ödeme yapmak çok kolay.

Fakat birden fazla ürün alındığında nakliye ayrı ayrı hesaplanmaması için satıcıdan bir mail alıyorsunuz. Bu mailde total olarak ne kadar ödeyeceğiniz ve PAYPAL linki belirtiliyor. Bu link vasıtasıyla aldığınız ürünlerin nakliye masrafı dahil tutarının ödemesini yaptıktan sonra kargoyu beklemek kalıyor.

selenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön