View Single Post
Eski 13-11-2009, 19:07   #18
therapido
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 28-01-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 81
Sayın Gece,
Tavsiyeniz üzerine SketchUp'ı hemen indirmeye başladım. Acemiliği atana kadar Freehand'de devam edeceğim.
Dediğiniz gibi maliyetler mecbur etmediği sürece, kendine yetebilir bir elektrik üretimi benimde tercihimdir. Bir tek dizel konusunda pek hem fikir değilim. Umarım mecbur kalmam. Maliyeti çok yüksek olmazsa şebekeye bağlı olmak tercihim olacaktır. (Zaten eğer o seçenek pahalı gelirse aynı parayı solar sisteme ek yapmak için kullanırız)

Sayın Sarıcan
Mimari proje konusunda çok haklısınız. Ben daha önceki tecrübemde 2 sene kadar sadece bunu üzerinde çalıştım (Şimdi bile düşünemediğim noktalar olduğunu görüyorum). Ben sadece proje kararı kişiden kişiye çok değişeceği için bunu belirtmemiştim. Ama çok haklısınız, tam bir maliyet için plan gerekli. Projemi güncelleyip paylaşayım onuda tartışalım bir yandan.
Güneş evi için verdiğiniz linke baktım, paylaşımınız için teşekkürler. Pek çok kişiye fikir verecektir. Teknik olarak yararlarını ve fonksiyonelliğini tartışmam bile ama ben biraz daha gelenekçiyim Çok fazla cam kullanmak nedense beni rahatsız ediyor. Dediğim gibi bu kısmı birazda zevk meselesi.

MeyveliTepe,
Çevreci Ev - Yer Kaynaklı Isı Pompası
Başlığı altındaki yazılanları ilgiyle takip ettim, Türkiye'deki uygulamalardan sizlerin sayesinde haberdar oldum. Siz 10mx12m 3.5m derinlikte bir alanda kazı yaptığınızdan bahsetmiştiniz. Bende 5m genişlik te olmak kaydı ile resimlerde bahsettiğim şekilde zemin izolasyonuna katkıda bulunmak, su drenajı yapmak için çerçeve şeklinde bir kazı yapabilirmiyiz diye merak ettim.
Name:  isipomp01.jpg
Views: 22918
Size:  30.5 KB
Ya da
Name:  isipomp02.jpg
Views: 25072
Size:  55.1 KB

Taş ev konusunda ne yazık ki takıntılıyım. Çok makul bir sebep olmaz ise vazgeçemeyeceğim kadar seviyorum. Zemin izolasyonu ile ilgili birkaç fikrim var ama cephe izolasyonu için ne yapılır?, gerekli midir? bilemiyorum. Isı köprüsünü kırar mı? Bunları uygun görürseniz duvarlar yükseldikçe konuşalım derim.

Sayın k0900,
Çok hızlı bir giriş yapmışsınız. Teknik bilgi sahibi olduğunuzu düşünüyorum, paylaştığınız için teşekkür ederim.
Önce bir soru sorayım (fikri olan herkes için)
Name:  bohca.jpg
Views: 24373
Size:  13.5 KB
Taban grobetonu yapmak yerine, zemini yerden yüksek tutsak. Aynı bir kat bölmesi gibi yapsak. Arada bir hava boşluğu kalsa. (Nasıl kalıp yapacaksınız? İlk aklıma gelen soru mesela ) Pabuç diye tabir edeceğim (b) kısım ile toprak arasına ve tedbiren b kısmı ile d arasına bir yalıtım yapsak nasıl olur?
Buralarda kullanılacak malzeme çatı membranı veya geo tekstil de olabilir mi? Ya da daha çevreci bir malzeme var mıdır? Yüksek yoğunluklu köpük kesintisiz bir malzeme midir? Bina yükü altında hiçbir noktasından su almaz değil mi?
Varsa malzemenin özelliklerini anlatan bir link paylaşır mısınız?


Bütün bunları neden konuşuyorsun diye soranlar olabilir. Daha önce anlattığım üzere 23 yaşımda bir inşaata giriştim. Dağ başında inşaat yaparken yeterli ve ucuz teknik desteği alacağım kimse yoktu. Yasal prosedür gereği bir müteahhitin inşaatı üstlenmesi gerekiyordu. Ticaret odasına gidip o zaman için durumu anlatıp 560 TL verince benim odaya "Kerem Akyar İnşaat ve Taahhüt İşleri" yazan resmi belgemi verdiler. Sizde benim gibi maliyetlerden dolayı daha az teknik destek almak durumunda iseniz ve istediğiniz ev alışılagelmişin dışında ise gerekli spesifik bilgilerin sahibi olmanızda fayda var diye düşünüyorum.
İşini çok iyi yapam mimar ve mühendis arkadaşlarımızıda gücendirmek istemem.

Kerem AKYAR

Bir ek not;
Eskiden yaşadığım köyde kullanılan temel tekniğini anlatayım. Evin taban alanı belirlenip yanlarına (kazmadan, yüzeye) yarım metre yüksekliğinde dörtgen bir tahta set yapıyorlar (çit gibi). Sonra bahçelerinden topladıları veya getirtip irili ufaklı taşlarla (irilere "hellik" küçüklere "gilik" diyorlar) bu alanı dolduruyorlar. Sonra genellikle şehirden hazır çimento kamyonu bunun üzerine beton döküyor !. 5. gün yığma tuğla duvarlar yükselmeye başlıyor...

therapido Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön