Bugün başıma gelen birşeyi paylaşmak istiyorum.
Bir tabelacıya gitmiştik ve kapı önünde kırmızı meyveli bir bitki gördüm. Arabadan inip ateş dikeni mi diye baktım ancak meyveleri görünce aklıma ilk gelen gojiberry oldu. Yanına gidip baktım ve çiçeklerinin mora yakın ve pepino çiçeğine benzeyen çikekler olduğunu gördüm. Resimlerini de çektim ve içeriye girip internetten baktım çiçekler goji çiçekleriydi. Meyvelerin sap ile birleştiği noktaya da baktım ve yine dışarıya çıktım. Meyveler de benziyordu. Meyvenin goji olduğu kesinleşti. Dedim tadı ekşi olması lazım c vitamini açısından zengin bir meyve "aslında antioksidan bakımından zenginmiş

" eleman koparıp tadına bakmış ki acı bu dedi. Bir tane de ben koparıp attım ağzıma berbat bir tadı var. Eleman dedi ben kurusun diye dibine solvent döküyorum onun. Birkaç meyve toplayıp gazeteye sardım ve çapa var mı diye sordum, kürek varmış gidip bir tane sökeyim dedim, şaşkınlığım daha da arttı, yere değen dallardan çoğalmış, yani daldırma ile çoğaltılabilecek. 5-6 göde aynı kök üstüne dizili, kökü kesip çıplak olarak aldım, gazeteye sarıp poşete koydum ve ıslattım. Şu an da çatıda kasaya aldım ve suladım. İnşallah tutar. Dikkatli baktığımda bir dalın üstünde de kökler çıkmış olduğunu gördüm. Sanırım o da yere deyip kök atmaya başlamış.
Kasaya 2 tane de kalemlik sokup bağladım ayakta dursun diye. ne çiçeği var ne meyvesi. Bakalım tutacak mı.
Sanırım asidik veya bazik ortamda yetişmesi tadını etkileyebilecek.
Ağzımda 2 saattir tiner veya benzine benzeyen bir tad var. Döktüğü şey meyvenin tadını bozmuş. İyi bakımla seneye bakalım nasıl meyve verecek. Tabi tutarsa.