Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ali H. ALI
Dino iyi gunler.
Fotograflarini ekledigin ilk ikisi incir onlar ic mekanda tutulabilirse de kalerifer ve ya isi veren diger seylerin yakininda olmamali bol isik goren bir yer secmelisin. Ic mekanda olacaklarina gore saksi altlarina suyu toplamak icin koyacaginiz kaplara su birikmemesine dikkat ediniz. Incirler suyu sevseler bile kokleri camurlasmis bir toprak icerisinde olunca kokleri curuyebiliyor.
Diger iki agaciniz da fotografta, iyi secilmese de yaban elmasina benziyorlar. Eger dusundugum gibi yaban elmasi iseler ve yapraklarini da dokuyorlarsa ic mekanda uzun sure kalmalari onlari olumsuz etkileycektir. En azindan balkonunuz varsa onlari balkona almalisiniz.
Umarim bu agaclarinizi sorunsuzca yasatir ve daha bircok bonsainiz olur.
|
Ali bey ben bu bitkileri alırken üzerlerinde cotoneaster yazıyodu, bu dağ muşmulası anlamına geliyormuş, yaban elması farklı bi tür galiba.. hangisi tam bilemedim..dağ muşmulası ise farklı bir bakım mı uygulamak lazım? daha yakın fotograflarını koyuyorum, elimdeki ikiside sanki aynı cins di mi?? bu yukarıda verdigim resimlerden 5.si şu an yaprakları sarardı, boyle o kırmızı meyveler soluklaştı, diğeri ise hala yemyeşil fotograftaki halini koruyor.. bu da beni korkutuyor, gecen hafta aynı anda su vermiştim, yaprakları sararan hala nemli gibi, diğeri ise hemen almış suyu.. neden böyle oldu ölüyor mu yoksa sararan??
sizin cevabınızı okudugum gunden beri 4 bonsaimde balkonda iyi güneş gören bir yere duruyor.. diğerlerinde pek bi sıkıntı yok gibi.. incir dediginiz büyük olanda iceride kaldıgı surede yaprakları kurur gibi oldu onuda hemen balkona diğerlerinin yanına aldım.. haftada bir gibi su veriyorum, toprak nemini kontrol edip, akşamları yağmur suyu ile spreyliyorum.. başka neler yapmam gerekli bilemiyorum..
çok soru sordum galiba, ama cevap bulabildiğim yegane nokta burası.. teşekkür ediyorum ilginiz için..
herkese sağlıklı ve mutlu günler diliyorum