Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kalambaklı
Bu gün köpeğimin ilk kuduz aşısını yaptırdıktan sonra veteriner hayvan üç gün hiçbir şekilde ıslanmayacak dedi,,,
|
Yok böyle bir şey dostum, kuduz aşısı için binlerce köpek aşılanıyor, mutlaka uyarılılar yapılırdı. Ben yeni duyuyorum.
Kuduz aşısını bir defa yaptırman yeterli, ömür boyu gerekmiyor. Ancak havalar çok sıcak giderse ve köpeği sıcaktan korumak güçleşirse ve su ihtacını karşılamak zorlaşırsa ya da kuduz salgını varsa etrafta o yıllar, o zaman kuduz aşısı tekrarlanır.
Ançak karma aşıyı bu yıl 3 defa yaptır.
Sonra yılda bir defa ömür boyu karma aşı yaptır. Yaptır diyorum da kim buna uyuyor dersen pek uyan da yok. Ama doğrusu bu.
Dostum elinde av köpeklerinin mersedesi var. Onlar en hızlı avcılardır. Bazen hızlarından dolayı avı ıskalarlar, ama o hızla fermaya duruşları akıllara zarar verir. Kıymetini bilmek gerek.
Diğer av köpekleri de avın Land Rover leridir. Biraz yavaş ama sağlamcıdırlar, avı pek ıskalamazlar.
Her birinin kendine özgü üstünlükleri vardır. Birbiriyle kıyaslamamak gerekir. Hepsi kendi dallarında uzmandır. Birini diğerine üstünlüğü aranmamalıdır.
Hangi av hayvanına yoğunlaşırsa, onun avına çok giderse, o dalda işinin profesörü olur.
Yani kekliğe çok giderse profesördür, bıdırcına az giderse doçenttir gibi...
Köpeğinin ismini vermemişsin, adını bilelim. İsminin son harfi sesli harf olursa iyi dir. Çağırınca sesin kolay çıkar, zorlanmazsın.
En son av kuşu kalkınca arkasından gidiyor demiştin; böyle durumlarda baktın kuşların arkasından gidiyor, sen de adını bağırarak, çağırarak ne bileyim dikkatini çekecek acayip sesler çıkarak, onun gittiği ters yöne doğru koş, hatta silah sesinden hemen sonra koş. O sansın ki kuşlar senin koştuğun yana gitiler. Ya da vurulan kuş o tarafa düştü zannetsin. Yani kandır onu. Daha sonraları silah sesinden sonra sana bakar, nereye koşaçak diye..
Yapacağın kolay bi şey de ben uzun anlattım galiba.
Rastgele