Arkadaşlar ben dahil olmak üzere aramızda bir çok yeni arkadaş var. 2-12 yıllık kişilerin çok önemli bir konuda yardımına ihtiyacımız var.(en azından benim) Kış bakımı. Bu benim bonsai ve adaylarımla geçireceğim ilk kışım ve bazı şeyler çok canımı sıkıyor. Örneğin ağaçlarım uyudumu uyumadımı bunu nasıl anlayacağım. Normal şartlarda kasımda ağaç sökülür denildiği halde Ankara'da hava 10-15 derece olabiliyor bu günlerde. Bu durumda ağaçlarımın bir şeye ihtiyacı varmı bilemiyorum.
Sulama; 1 aydır ağaçlarıma su veremiyorum(söğütler hariç) Ne zaman diplerine baksam ıslaklar, köküne kadar eşeliyorum ama toprak sürekli ıslak.
Gübre; Uykuda değillerse ağaçlarıma besin vereyim mi?
Saksı değişimi; En azından yeni aldığım fidanlarda köklerde problem varmı diye saksı değişimi yapmak istiyorum ama bu durumda yine problem uyuyormu - uyumuyormu. Ve ne kadar bir sıcaklık lazımki kökler donmasın. **** bir ağaç için bu donma ne kadar bir sıcaklıktadır.
Biliyorum bu konu çevrilecek metinler arasında var ama çok geç olmasından korkuyorum. Ayrı bir başlık açacaktım ama çeviri gelsin onun hakkında detaylı konuşuruz.
|