View Single Post
Eski 11-11-2009, 10:28   #1214
Mr_izmir
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 10-11-2008
Sevgili Bari'ye bizleri aydınlattığı için çok teşekkür ediyorum.Yinede türünü belirlemek oldukça zor, çünkü her türe ait resim bulmak zor.Aslında bu pekte bizlerin yapabileceği işler değil.Keşke üniversitelerimiz Türkiye'de bulunan goji türleriyle ilgili bir araştırma yapsa da, bizi de aydınlatsa.Laboratuar çalışmaları sonucunda besin değerleri belirlenip,dünyadaki diğer goji türleriyle karşılaştırılabilinir ve böylece ticari değerleri hakkında çeşitli yorumlar yapılabilinir, harika bir tez konusu olurdu diye düşünüyorum.Ama garip tartışmalar içinde olan ülkemizin bu tür konulara pekte kafa yormayacağını biliyorum.Uzmanlık alanı botanik,ziraat vs. olmayan bizlerin bu konuda birşeyler yakalamaya çalışması,ülkemizdeki değerlerin, işin ehli olan insanlar tarafından belirlenmemesi zaten hep alışık olduğumuz şeyler.Bu konuda artık daha fazla söylenecek pek birşey yok diye düşünüyorum.Çünkü daha kesin konuşmak için bilimsel araştırmalar gerekli.Bu satırları yazıyorum çünkü belki üniversitelerde, bu bölümlerde okuyan bir genç arkadaşımız denk gelirde,bu konudaki boşluğu doldurmak için bir tez çalışması yaparsa hem alışılagelmişin dışına çıkar,hemde ülke için güzel bir kaynak oluşturur diye düşünüyorum.Cevaplar için herkese teşekkürler...

Mr_izmir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön