Domuz gribi ile ilgili proğramları izlerken bazı doktorlar kefir içilmesini önerdiler. 9 yaşını bitirmiş astım hastası bir oğlum var. Malum aşılarla ilgili söylentiler de dağları aşmışken (ki galiba domuz gribi aşısını oğluma aptırmayacağım) Sn.memed imdadıma yetişti ve bana üzerinde Ege Met yazan kefir mayasını gönderdi. Onun önerisine uyarak biraz önce çamaşır suyu ile dezenfekte edilmiş plastik süzek ile mayayı süzerek danelerini dezenfekte edilmiş bir bardağa aldım, üzerine hazır paketteki sütten ekledim. Yine dezenfekte edilmiş tülbent ile ağzını kapattım. Oturduğumuz odaya aldım. Isı yaklaşık 23-24 derece. Gece 15 dereceden daha da aşağı düşer. Yarın sonuca göre ilk mayalamamı yapacağım. inşallah olur . Kendim de içeceğim. Uzun süreli yapıp kullanmayı düşünüyorum.
Çok hızlı olarak bu başlıktak verilen tüm bilgileri kopyaladım ve yazdırdım. Şimdi okumaya gidiyorum.
Bakalım neyi doğru neyi hatalı yaptım.?
Düzenleyen izzeterisen : 10-11-2009 saat 20:24
|