View Single Post
Eski 20-11-2006, 07:32   #65
hasancihad
Hasan Cihad

hasancihad's Avatar

Giriş Tarihi: 16-11-2006
Albiza...
Albiza'nın uyarısını dikkate alarak, elwodiilerimin, Bonsaireef'in anlattığı şekilde, terbiye işlemlerini bahara erteleme kararı aldım. Ki bu halleri bile çok hoşuma gidiyor. Bununla beraber bu ağaçlar poşetteler acaba diyorum köklerine dokunmadan bir saksıya mı alsam? Güneş alan kaloriferli bir ortamda elwodiiler olumsuz etkilenirler mi?

"Nana" için gönderilerini ve önerilerini dikkate alacağım. Onu da kaloriferli bir ortama alacağım. İnternetten öğrendiğime göre uzun olanları -bodur olmayanları- güzel çiçekler açıyormuş. Benim ki bodur mu acaba? "Nana"'yı saksıya şimdi alıp şekillendirilmesini bahara bırakmayı düşünüyorum. Uygun mu?

Bonsaireef...
Öncelikle ne diyebilirim ki, "teşekkür ederim". Varlığından cesaret alıyorum.

Elwodii çok güzel bir ağaç acaba diyorum onu bu şekliyle bonsai yapamaz mıyım? Yani dallarını ayırmadan. Uzamasının önüne geçecek budamalar yapıp bonsai saksısına alacak şekilde yapılandırsam. Bonsai geleneğini alt üst mü etmiş olurum? Gerçi elwodii için senin önceden göndermiş olduğun örnek bonsai resmi de çok hoşuma gitmişti ama, biraz cesaretim az geldi galiba. (Ki Albiza bu işlemleri yazın yapmamı önerdi, bana da mantıklı geldi.)

Ardıç için biraz daha inceleme yapayım.

hasancihad Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön