Bu ülkede olanlara akıl erdirmek mümkün değil.Neden GDO lu ürün almak zorunda bu ülke.?Tarım ülkesiyiz biz.Bu kadar verimli topraklar nerede var?Çiftçiyi yoksullaştırın, daha çok hasat alsın diye birsene ürün veren tohumlardan alsın.Kimyasal ilaçları alsın,seneye yine bu tohumlardan alsın.Nerede bizim orjinal tohumlarımız Amerika'da 3-5 zenginin kurduğu şirketin buzdağının altına gömdükleri kutuda.Bunun sebebinide dünyanın başına birhal gelirse(nükleersavaş,göktaşı çarpması) bu tohumlarla yeniden hayat kurulacak.Bu şirketle çiftçimize hibrit tohumları satan şirket aynı.Bunun yorumunu size bırakıyorum.
Dışarıdan bu tohumları almak için ödediğimiz parayı, çiftçimize tarımımıza yatırsak ne olurdu.Hayvancılığımızda aynı, bütün yemler GDO lu.
GDO lu ürün yemek istemiyorum.Çocuğumada yedirtmek istemiyorum.Ne acı ki bunu seçme hakkım bile yok.Etiketlere yazılmayacakmış.Bu konunun üzerinde durmalıyız, birşeyler yapmalıyız.Tek tek olmaktansa birlikte olmak sesimizi daha çok duyurur diye düşünüyorum.Ben şahsım adına birçok kampanyaya katıldım.
Şöyle bir önerim olacak; nette sayfa açıp imza toplayalım ve gönderelim.Biryerlerden başlayalım.Ne kadar çok GDO ya hayır sözü çıkarsa, o kadar bu ürünlerin ülkeye girmesi zorlaşır.Sesimizi duyuralım.
|