View Single Post
Eski 07-11-2009, 10:02   #143
MeyveliTepe
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 9,019
Sn.Sarıcan,
Hazırladığınız sıvı gübrenin PH'ı fermentasyon sonucunda biraz düşük olmalıydı. Tam o esnada bir ölçümünüz var mıydı bilmiyorum. Bukashi ile yaptıklarımı ölçtüğümde 4.5 olduğunu gördüm. Bu değer normal bir fermentasyon gerçekleştiğini ve laktik asit bakterilerinin ortama hakim olduğunu gösteriyor. Fermentasyon asidik bir prosestir. 4-4.5 civarında bir değer görmüyorsanız fermentasyon gerçekleşmemiş kabul edilebilir.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön