View Single Post
Eski 06-11-2009, 15:32   #10
Dogasever
Ağaç Dostu

Dogasever's Avatar

Giriş Tarihi: 05-04-2007
Sn Ajanse,
Dileklerinize ben de gönülden katılıyorum. Ancak merak emteyiniz, EM kullanımı her geçen gün Türkiye'de de yayılıyor. Özellikle solgunluk hastalığı olan zeytinciler, ağaçların bağışıklığını artırmak için kullanıyorlar. Bazı belediyeler, atıksu arıtma tesislerinde ve çöp konteynerlerinde, ve kompost yapımında kullanmaya başladılar. Ama bana sorarsanız evsel kullanım çok daha önemli, çünkü tüm atıkların çıkış kaynağı evlerdir. Aslında sorumluluk sahibi olan yetkililerimiz de var. Örneğin, Ankara'nın Çubuk İlçesi'nin Sn Kaynakamı, ahırlarda gübreliklerde kullanılması için Tamimname yayınladı. Daha ne yapabilir? Ama oradaki artık ilçenin içine kadar girmiş hayvan çiftlikleri kullanmamak için ne gerekiyorsa, yaptılar. Bence önce insanlarımızı EM kullanmanın çevre için ne kadar önemli olduğuna inandırmanız gerekiyor. Ordaki çiftlik sahipleri biz kokuyu duymuyoruz, ahır sineksiz olmaz diyorlar. Ama gelin görün kü sıcak havalarda 6 ay kimse pencere bile açamıyor. Neyse, tabii bu aşırı bir örnekti. Aslında, genel olarak milletimiz kendi yaşamını daha iyileştirecek ve ucuz olan yeniliklere çok sıcak bakıyor.

Gelelim sizin sorunuza, evet haklısınız, içme suyuna 1/2000 oranında ilave ediniz. Bu ölçmek çok kolay! Eczaneden 10 cc'lik boş bir şırınga alınız. Şırınganın üzerindeki her bir çizgi 1 cc yani 1 ml'yi işaret eder. Damla hesabı yapmak isterseniz, damlalıkla 5 litreye 3 damla koyabilirsiniz. Saygılar. Ayrıca, büyükçe bir su kabı (fazla derin olmayan, yaklaşık 3-4 cm derinlikte) koyarsanız, onun içinde de güvercinleriniz banyo yapacaklardır. Bu suya da mutlaka 1/100 veya 1/200 oranında EM koyun. Kuşlar EM'li suyla banyo yapmayı çok seviyorlar. Ben bahçemde yabani kuşlara bakıyorum. Hep gelip benim hazırladığım yerde banyo yapıyorlar. Burada hemen hemen her evin bahçesinde bu tür banyo yapabilecekleri suluklar var ama kuşlar hep bizim banyoyu tercih ediyor.

Dogasever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön