Konu: mayer Limon
View Single Post
Eski 05-11-2009, 22:44   #177
Sarıcan
Ağaç Dostu

Sarıcan's Avatar

Giriş Tarihi: 28-11-2008
Sayın Romantik,

Geldiği günden beri güneye bakan kapalı balkonda ve balkonun en iyi güneş gören kısmında. Saksısıda oldukça büyük. Geldiğinde ufacıktı ve yaprakları delik delikti. Çok sıkı bakıma aldım ve şimdi 70 cm yi geçti gibi.

Kapalı balkon olduğu için soğuktan etkilenmiş olamaz. Ondan daha narin domatesleri topraksız tarımla büyütüyorum ve sulama suyunada topraksız tarımda kullandığım besin eriyiğinden katıyorum. Yaprak gelişimi çok güzel oldu.

Yazın evde bulunmadığımız dönem içinde akıllı saksı mantığı ile otomatik sulama yapmıştım ama gelmemize yakın bidondaki su tükenmiş ve sanırım 15-20 gün yaz sıcağında susuz kalmıştı. Çiçekte gecikmesi bundan olabilir mi. Onun dışında çok sağlıklı görünüyor. Sulama rejimi ve miktarını nasıl ayarlamalı.

Yaprakların üzerindeki küfü bende anlamış değilim. Silince yaprakta hiç iz kalmayacak şekilde temizleniyor. Sanki bir yerden üzerine kurum yağmış gibi. Kapalı balkonda komşu olarak yaşadıkları domateslerden başka yabancı madde yok gibi. Arada bazı yapraklarda oluşmuş, hemen yanındaki yaprak gayet temiz.

Ana gövde çok kısa etrafından 7-8 sürgün verdi ve hızla uzadılar, fakat ince oldukları için kendilerini taşımakta zorlanıyorlar. Nasıl bir budama tekniği uygulamalıyım? Tepe sürgünlerini budayıp daha fazla uzamalarını engellesem olur mu? Biraz dallar kalınlaşsa iyi olur herhalde.

Umarım güzel çiçeklerini görürüzde balkon şenlenir biraz.

Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön