Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe
Eşim, olgunlaşmış hurmaları blenderleyip birer kek olacak şekilde dondursak mı diye düşünüyor.
|
On sene hadar önce bol miktarda topladığımız kayısıları, ayıklayıp, biraz pişirip blenderdan geçiriyordum ve tek kullanımlık miktarlarda poşetlerle dondurucuda saklıyordum. Bunu keklerde, tartlarda, çocuklara meyve suyu yapmada kullanıyordum.
Aynı şekilde hazırladığım bir miktarı da marmelet yapıyordum, hurmadan da marmelat denenebilir. Genelde topladıklarımız yumuşak olduğundan ya da bir kaç günde yumuşadığından en uygun çözüm bu olmuştu.
Kurutamadığımdan, biraz sert olanların da çekirdeklerini çıkarıp buzluğa koyuyordum, bazı tatlılarda kullanıyordum. (Belki kaynar suya batırıp saklamak daha iyi sonuç verebilir)
Hurmadan da çok çeşitli faydalanma yolları olabilir, kayısıya benzer bir meyve sonunda.
Not: Hurmayı hiç severek yemem, genelde de yemem ama kurutulmuşunu merak ettim doğrusu.