Sayın Meyvelitepe,
Benim de zaten öğrenmek istediğim fermente ettiğimiz atığın içinde ne tip kimyasal reaksiyonlar gerçekleşiyor ve sonuçta hangi özellikte bir kimyasal sıvı elde ediyoruz? Laktik asit bakterilerinin hakim olduğundan nasıl emin olabilirim?
Benim yaptığım bu sayfada yazılanları okuyup bir kova içine doldurduğum temiz ve çok küçük parçalara ayrılmış meyve ve sebze atıklarının üzerine ekmek mayası ve şekerli su, daha sonrada biraz üzüm pekmezi koyarak havasız ortamda mayalanmasını sağlamaktı. Bunun için sisteme ilave bir nargile takviyesi idi.
Yani mesleğim gereği işin mekanik tarafını halletmeye çalıştım. İşin kimyasalı konusunda çok yeni olduğum için sorunuzu cevaplayamıyorum. Siz deneyimli arkadaşlardan yol göstermenizi bekliyorum. Saygılar.
|