Konu: mayer Limon
View Single Post
Eski 04-11-2009, 20:57   #176
Romantik
Ağaç Dostu.

Romantik's Avatar

Giriş Tarihi: 06-10-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sarıcan Mesajı Göster
Sn. Romantikten geçen sene aldığım Mayer Limon epeyce büyüdü fakat hiç çiçek açmadı. Sizlere ne zaman çiçek açar diye soracak iken daha önemli bir problem yaşamaya başladım.

Bazı yaprakların üzerinde siyah küflenmeler oluştu. İşin garibi ıslak peçete ile silindiğinde yaprakta iz bırakmadan çıkıyor. Yaprakların hepsini teker teker silerek temizlemeyi düşünüyorum ama bu küflenmeye sebep ne olabilir diye sormaktan alamadım kendimi. Mayer Limona özgü bir hastalık mıdır? Yoksa balkonda başka bir sebepten dolayı küf oluşmuş olabilir mi?

Birde mayer limon fidesi kaç yaşında çiçek açar. Bu yıl çiçeklenmesini beklemeliyim?
Sayın sarıcan,

Normalde Mayer Limon 1 yaşından itibaren, uygun sıcaklıkta, yılda 3 kez meyve verir. Ben geçen seneden kalan fidanlarının çoğundan meyve aldım. Gönderdiğim arakadaşların çoğuda aynı şekilde meyve aldı. Sizinki neden meyve vermedi anlamadım. Soğukta kalmış veya yerini çok değiştirmiş olabilirmisiniz. Bu yıl çiçek ve meyve olarak sizi sevindireceğine inanıyorum.

Bu arada yapraklarındaki küflenme, yanındaki başka şeylerden etkilenme ile olmuş bir şey olabilir, benimde yol kenarındaki Turunçgillerde toz yüzünden yapraklarında küflenme olşutu, böyle bir durum söz konusu olabilirmi.

Saygılar.

Romantik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön