Arkadaşlar 3 tohumdan 1' i çimlendi. yaklaşık 4 gün sürdü. İzlenimlerimi paylaşmak istedim. 1. tohum büyük ve sıcak suda kaldı, suyunu değiştirmedim sadece her gün bir miktar alarak sıcak su ilave ettim. 2. gün kabuk şişti, 3. gün gelişme yok ve akşamında şişen kabuğu ben çıkardım. Ertesi gün yani 4. gün geldiğinde su açık kahve olmuş ve 1 cm lik bir dal çıkmıştı

hemen şişen 2. tohuma uyguladım bugün sonuc alacağım bakalım umuyorum. Kabuğunu çıkarmadığım suyunu sürekli bulutlandırdı bu akşam onada operasyon planlıyorum. Gördüğüm kadarı ile tohumlar yardımı ve temiz olmayan suyu tercih ediyorlar ve plastik kaplar yanyana ise çimlenmiyor birbirlerini bekliyorlar. Kapları ayrı mekanlara koyunca kendi planlamalarına başladılar çok ilginç. 3 ayrı kabın yerlerini birbirlerini görmeyecek şekilde değiştirince 1 tanesi çimlendi. Çimlenmeden önce su açık kahve oluyor. Yardımı da dediğim gibi seviyorlar

Şu an 2. yaprağı bekleyerek kap değiştireceğim fakat killi toprak bulamadım ve yapacaklarımı tam anlamadım. Yardımcı olursanız sevinirim evde sadece köklendirici torf toprak, perlit, kestane ağacı toprağı ve eski beklemiş toprak var ne yapmalıyım? 2.5 lt pet şişede şu an çimlenen nasıl bir saksı boyu ve çapı seçmeliyim...Toprak ne kadar olmalı?