Sayın Lonicera,
Nashi 'lerin benim bildiğim 20 civarı çeşidi var. Bahsettiğim 3 tür şu anda ülkemizde satılanlar. Neden bu türler tercih edilmiş bilemiyorum. Meyve renkleri, büyüklükleri ve hastalıklara dirençleri çok farklı. Aromaları da gerçekten türden türe farkediyor. En popüler türler Nijisseki ve New Century imiş fakat ben bizzat denemedim. Bazı araştırma raporlarına baktım. Bu türler Chojuro ile birlikte aynı zamanda güneş yanığına karşı dayanıklı türler. Hosui biraz hassas bu konuda. Kosui en erkenci türlerden biri ve aroması çok farklı. Ben beğendim. Hosui biraz tatlı ama Kosui kadar aroması sıradışı değil.
Ben henüz 3 yıllık deneyime sahibim eğer daha fazla tecrübesi olan varsa bizi aydınlatabilirse sevinirim. Çünkü Meyvelitepe' nin belirttiği gibi büyümeye başlayınca dallanma asma gibi oluyor, takviye yapacak bir sistem bulmamız gerekiyor. Gerçi bu konu ile ilgili birkaç resim görmüştüm ama ülkemizde uygulamaya başlayan varmı bilmiyorum.
iyi günler.
|