View Single Post
Eski 03-11-2009, 11:17   #371
Dogasever
Ağaç Dostu

Dogasever's Avatar

Giriş Tarihi: 05-04-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mumunal Mesajı Göster
Konu başlığı altında yazılanların neredeyse tamamını okudum, emeği geçen herkesin eline sağlık.

Türkiye'de iyi bir şeylerin olması bir takım güçlerin çıkarını etkiliyorsa eğer, nasıl olduğu farketmez hemen çomak sokulur bir yerden.

Sn.Doğasever prosedür ile ilgili sıkıntılarına çözüm bulabildiler mi yoksa ben mi atladım bilemiyorum ama GDO ile ilgili yasa çoktan yürürlüğe girdi bile. Üstelik GDO nun zararı ile alakalı işlenen haber, yazılıp çizilen onca bilgiden sonra ilgili bakanlık tarafından onay verilmemiş EM ürünlerini kullanmak daha akılcı görünüyor.

Sn.Doğasever linkte sözü edilen e-kitap ile ilgili olarak "Her ay piyasaya onlarca yeni EM ürününün çıktığını düşünürsek, siz de böyle ürünler geliştirebilirsiniz. Bu kitap sizlere bu konuda rehberlik edecektir." Sözünü ettiğiniz ürünleri geliştirmek için EM-1 kullanılıyor değil mi?
Sn Mumunal
Herşeyden önce aramıza hoş geldiniz. Ayrıca, EM ile ilgilendiğiniz için de size çok teşekkür ederim. Zorluklar her zaman olacaktır. Ama önemli olan bizlerin ve sizlerin gayretli çalışma azmimizi yitirmememizdir. GDO konusundaki düşüncelerinize tamamıyla katılıyorum. Hükümeti bu kararından vazgeçirmek için herhalde artık sokaklara dökülmemiz gerekecek.

Beni en çok mutlu eden şey ise, EM ürünlerinin hergün biraz daha geniş kitlelerce kullanılması, benimsenmesi. Tabii daha çok erken ve başlangıç aşamasındayız ancak yine de bizler çok umutluyuz. Evet, her türlü ürün için başlangıç maddesi EM1'dir.

Örneğin, geçen sene bizim EM1'den geliştirdiğimiz ve Biyoken adını verdiğimiz bir ürün farelerden ve kenelerden ve diğer birçok zararlıdan kurtulmak için çok iyi sonuç veriyor. En son geçen ay ileri derecede fare istilasına uğramış bir fidanlıkta denedik. Fidanlık bir tek uygulamadan sonra hemen hemen tüm farelerden kurtuldu. Her yıl milyonlarca doların kimyasal zehir ithalatına ayrıldığını ve bu zehirlerin üstüne üstlük doğayı da tahrip ettiğini düşünürseniz, bence bu çok önemli bir buluş. Ama ruhsat almak gerekiyor ve bu çalışmalar hep raporları ve bürokratik engelleri aşamayı gerektiriyor ve çok para harcanması icap ediyor. Fareleri aşmak kolay da işin bu yanını aşmak daha zor gibi. Yine de umut her zaman var. Saygı ve sevgilerimle.

Dogasever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön