View Single Post
Eski 03-11-2009, 08:41   #57
kuyucu
Ağaç Dostu

kuyucu's Avatar

Giriş Tarihi: 05-03-2007
Önümüzdeki yıllarda birçok armut türünden daha popüler olacağını ve tadının Türk insanın sevebileceği aromada olduğunu söylemek isterim. Sayın Meyvelitepe, mükemmel bir seçim yapmışsınız tebrik etmek isterim. Zaten sizden de bu beklenirdi.
Bu konu başlığını açan kişi olarak , tecrüblerimi kısaca aktarmak istiyorum.
Öncelikle armut yetişebilen her yerde rahatlıkla yetişebileceğini ve sık dikime uygun olduğunu söyleyebilirim. Hastalıklara dayanıklı bir ağaç.
Yalova ikliminde Hosui ve Kosui türleri 2. sene verime yattılar. İnanılmaz verimli bir ağaç. Eğer ilk 2 yıl çiçeklerini koparıp atarsanız çok daha fazla gelişecektir. Ürün almaya başladığınızda meyvelerin büyük olması için kesinlikle seyreltme yapmanız gerekiyor.
Tadı gerçekten bir harika. Çok sulu. Uzun süre saklanabiliyor. Tadan herkesin beğendiğini gördüm.
Birçok ayva üzerine aşı yapmıştım ve hepsi tuttu. İsteyen arkadaşlar not alsınlar Şubat ayının sonlarına doğru kalem verebilirim.
Şu anda benim yaklaşık 10 civarı Hosui , Kosui ve Atago cinsi Naşi ağacım var. Birçok fidancıda bulabiliyorsunuz. Eğer yetişmiş Armut ve Ayva ağacınız varsa Naşi 'ye aşı yapmanızı öneririm (zaman kaybetmemek için).
Aklıma gelenler şimdilik bu kadar.
iyi günler

kuyucu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön