Sarıcan arkadaşımızın fermantasyon başlığında hep yanında olacağız
Sayın Sarıcan son mesajındaki durumu biraz açmam gerekeçek fazla sulu ortamlarda fermantasyon işlemi durabiliyor, içindeki eriği kullanmak üzere alınız üzerine kuru malzeme olarak çok kurutulmuş ekmek veya galete unu ilave ederek daha önce değindiğimiz gibi yoğurt veya peynir suyu ilava ediniz bu su tuzlu olmasın, ilave ettiğiniz üzüm pekmezi Em'in mikro organizmalarını aktif etmede kullanılıyor, fakat sizin kapta yeterli mikro organizma olmadığını varsayarsak ilave ettiğiniz pekmezin işlem görmediği ortaya çıkıyor.
İşlemleri çıplak elle yaptığınızdan endişelerini belitmişsin endişeye mahal yok, çünkü kütü bir koku olayı yaşamiş olsaydın belki olabilir diyebilirdim, bu duyarlı çalışmalar için seni kutluyorum çalışmanda başarılar dilerken sevgiyle kalın.
|