View Single Post
Eski 03-11-2009, 00:14   #78
jarahar
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 02-11-2009
Sevgili Acemi Çiftçi,
Benim yaptığım araştırmalarda yukarıdaki gibi yani bizim güneşin ısı özelliğine ihtiyacımız yok,sağladığımız sera ortamında ısı işini hallediyoruz.Sorun güneş ışığının içindeki ultraviyole,belirli dalga boylarında renk oluşumlarını taklit etmek gerekiyor sanırım eksik bu!Ben bilimsel bir ortamda işin uzmanlarına bu soruyu sordum ve bana tam bir tez konusu dediler ve ne yazıkki doyurucu bir cevap alamadım.Renkli ledler ile bu sorun halledilmez bence,belirli bir dalgaboyu lazım.Led ile bitkinin ihtiyacı olan 360 - 769 nanometre ışık üretilemez gibi geliyor bana ama hala pes etmiş değilim araştırmalarım sürüyor.Son gelişme şöyle ultraviyole lambalar var ama 300 nanometre altında ve renksiz ve de çok pahalı 250-300 lira civarında.Ki 300 nanometre altındaki bir ultraviyole ışığın bitkiler üzerinde hiç bir etkisi yok,yani gereksiz ve faydasız.Buda Yaradanın gezegenimiz ve hayatlarımız üzerinde ne denli hassas dengeler kurduğunu bir kez daha öğretti bana,büyülendim.Ama artık bu konuya hakim olduğumu düşünüyorum yani yeni ektiğiniz bir tohumun çimlenmesi için bizim 647-769 nanometre kırmızı ışık etkisi yaratmamız lazım ki güneşi taklit etmiş olalım.
Sevgiler.(Bu arada bende Eskişehir'liyim,Kütahya yolu üstünde Yukarı Kartal köyü)

jarahar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön