View Single Post
Eski 01-11-2009, 20:55   #212
Mr_izmir
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 10-11-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kgursan Mesajı Göster
Cyclamenler botrytis e karşı duyarlıdır. Botrytis (gri küf) olma ihtimali var. Çiçek sapları yaprak saplarından daha yumuşak olması arasında fark yaratıyor. çiçek saplarının dip kısımlarında havasızlıktan dolayı hafif çürüme ,yumşama vb. olabilir. İhtimaldir. Bir botrytis ilacı uygularsanız veya bol havalandırma yaparsanız belki sorun çözülebilir. Kolay gelsin.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ibrahim37 Mesajı Göster
Sayın Mr İzmir Ben Cyclamen konusunda uzman değilim. Bana göre anlattığığınız gayet normal geliyor. Tohum tutan çiçekler dediğiniz gibi ağırlaşıp sarmal oluşturarak yere oturur ancak tohum oluşturmayanlar bir hafta veya on günden sonra rengi açılıp kuruyor ve çiçek sapı zayıflayıp oda kuruyor. Bu kuruyanları koparıp alabilirsiniz. Biz bu çiçekleri kapalı ortamda yetiştirdiğimizden arılar bunları ziyaret edemiyor dolayısıyla her çiçek tohum kapsülüne dönüşmüyor. Belkide çiçek bakacağı kadar kapsul oluşturuyor. Ben çiğdemlerde bazen arıların yaptığı işi çok yumuşak tüylü sulu boya fırçası ile yaptığımda sonuç garanti oluyor. Bu çiçeklerdede aynı durum nekadar geçerli bilemiyorum. Birde bu esnada sıcaklığının önemli bir etkisi oluyor. Sıcaklık düşerse tohum tutmuyor ancak birkaç gün daha sıcak giderse çiçek tohum kapsülüne dönüşüyor.
Öncelikle teşekkürler hepinize cevaplarınız için.Bir hastalık,küf mantar vs. olduğunu düşünmüyorum.Yapraklara ve yapraklarının bulunduğu dala sıçramaması İbrahim Bey'in söylediği tozlaşma sorunu ihtimalini düşündürüyor bana.Ayrıca öyle bir hastalık olsa ve bunun yapraklara sirayet etme gibi bir yetisi olmadığını düşünsek bile,iş yine içinden çıkılmaz bir hal alıyor.Çünkü diğer çiçekler sağlam onlara niye sıçramıyor?Her seferinde neden yanlızca bir çiçek kaybı.Kuvvetle ihtimal tozlaşma sorunu.Ama eğer bunda bir sonuç alamazsak, Sayın kgursan'ın teorisi üzerine yoğunlaşırız.Teşekkür ederim yorumlarınız ve yardımlarınız için.Başka öneri ve fikirlere de açığım belirteyim.Saygılar...

Düzenleyen Mr_izmir : 01-11-2009 saat 21:35
Mr_izmir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön