View Single Post
Eski 31-10-2009, 21:09   #24
kızıl_karanfil
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 05-10-2009
Şehir: Adana
Mesajlar: 94
İnsanlar bir şekilde para kazanıp ailelerine bakmak zorundalar.Bu iç güdüsel bir görevdir.İnsan'ın birlikte yaşadığı insanlara karşı sorumluluğu vardır.Bölge de zaten doğru düzgün iş sahası yok .Bir iş fırsatı varsa da bunu halk değerlendirir değerlendirmek zorundadır.Barajın su tutmasını seyreden insanların neden seyirci kaldıklarının sebebine gelince o bölgede süren baskı,İmha ve inkar politikaları yüzündendir.Halk sindirilmiş,korkuyor.Zaten oradaki gerilla kuvvetleri kendilerine düşen görevi yapıyorlar.


--------------------------------------------------------------------------------

Munzur'da yıkımı öngören barajlara karşı MKP HKO gerillaları eylem gerçekleştirdi

Dersim (27.08.2009)- Maoist Komünist Partisi (MKP), Munzur’da doğayı, tarihi yok eden baraj projesine karşı baskın eylemi düzenledi. MKP önderliğinde savaşan HKO (Halk Kurtuluş Ordusu) gerillaları 23 Ağustos 2009 günü Dersim merkeze 5 km uzaklıkta bulunan Dinar Vadisi'nde santral kurmak için yapılan şantiyeye baskın düzenlendi. Kalabalık olan gerilla birliği önce alan güvenliği alarak herhangi bir sorun yaşamadan şantiyeye girdi. Daha sonra gerillaların orada bulunan çalışanları topladığı, barajların neye hizmet ettiğini hangi amaçla kurulduğunu anlatarak çalışanlarla konuştuğu ve santral yapım işletmesini ihaleyle alan şirketi hedef alarak; “Eğer bu çalışma devam ederse hem kırsal alanda hem de şehir merkezinde partimiz bu şirketi hedef alacaktır” dediği kaydedildi. Çalışanların ise bu konuya duyarlı yaklaştığı hatta maaşlarının yatırılmamasından kaynaklı yaşadıkları sıkıntıları dile getirdikleri ifade edildi.

Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan MKP şu ifadelere yer verdi: “Munzur vadisinde yapılması planlanan 8 adet barajla ilgili uzun yıllardan beridir başta Dersim halkı olmak üzere devrimci demokrat ve duyarlı kesimler tarafından çeşitli eylemlerle protestolar düzenlenmişti. Fakat faşist karakterli TC devleti her konuda olduğu gibi bu konuda da hâkim sınıfların çıkarlarını esas alarak ve kendi varlığına karşı tehdit olan gerilla faaliyetini engellemek için ve bölgede yaşayan halkı yok etmek ve yaşadığı topraklardan sürgün etmek için onlarca mahkeme sonucuna rağmen geçtiğimiz günlerde Uzun Çayır barajında su tutmaya başlamıştır. Sadece Munzur nehri üzerinde değil, Munzur nehrini besleyen dereler üzerinde de çeşitli santraller kurarak amaçlarına ulaşmaya çalışmaktadırlar.”

kızıl_karanfil Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön