Konu: Japon Eriği
View Single Post
Eski 31-10-2009, 14:34   #72
Erikagaci
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 25-10-2009
Şehir: Canakkale
Mesajlar: 9
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Samsunlu55 Mesajı Göster
Ağaçlar çiçek açıpta mı meyve yapmadı yoksa tek tük mü çiçek açtı? Bahçenizin birkaç fotosunu koyarsanız ağaçların boyutlarını gelişimlerini görsek daha iyi olur.
Agaclarin gelisimi, toprak sartlari gayet güzel, Black Amberlerde dallar kapali büyüyor biraz, onu agirlik asip actiriyorum.
Ilk önce subat sonunda budamayi sert yaptik(Agaclar 3 yasinda), dallar kuvvetlensin diye meyveye budamadik yani. Yine de cok cicek vardi, pek bir meyve beklememistim zaten ama hic bir tane bile olmamasina biraz sasirdim. Sadece Black Diamontlar tek tük yapti.(Resim önümüzdeki günlerde koyacagim.)

Bizim ziraat teknisyeninin dedigine göre cicek dönemi cok yagisli gecti ondan tozlasma olmadi.
Birde tozlayici olarak friarlari 1 sezon sonra ekmistik, yani aralardaki Friar'lar 2 yasinda , onlar daha pek cicek yapmadi o yüzden böyle oldu diye düsünüyorum.
Bir de henüz Ari koymadik, kitaplarda okuyorum tozlasmanin %90 i arilarla olur yaziyor, bizim ziraatci``sen kitaplara bakma´´ oradaki böcekler, rüzgar..yeterince tozlasmayi saglar diyor..kime inanacagimi sasiriyorum bazen. Sizin bu konuda bir tecrübeniz oldu mu?

Erikagaci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön