View Single Post
Eski 31-10-2009, 09:37   #415
tturt
Ağaç Dostu

tturt's Avatar

Giriş Tarihi: 20-04-2008
Elimdeki adeniumların saksılarını ve toprak harçlarını 29 Ekim'de değiştirdim. Adalet Hanımın harcını tam olarak yapamadım, elimde dere kumu ve prinç kabuğu kalmamış devamlı prinç kabuğu aldığım yerdede yoktu. Bende devamlı toprak aldığım yerden prinç kabuğu,gübre,fındık kabuğu, tarla toprağı karışımlı topraktan aldım bir ölçü bu topraktan, bir ölçü torf, 1 ölçü yanmış koyun gübresi, 1 ölçü perlit, 1 ölçü cocopeat koyarak harcı hazırladım. Maalesef saksıda tek olup en gelişmiş adenium nasıl olduysa yan yatmış ve ana kazık kök kopmuş üstünde üç adet kılçal kök vardı çok üzüldüm, onu iba köklendiriciye batırıp kök bölgesinede sim derma toz uygulaması yapıp saksıya koydum gelişimine bakacağım inşallah kurtulup yeni kök oluşturur. Üç adenium bir arada idi onları ayırarak yeni harçla saksıya aldım. Adeniumların köklerinin bir ana kazık kök ve yanlarında kılçal köklerden oluştuğunu gördüm. Ayrıca bu dört adeniumu üç farklı saksıya koydum gelişimleri nasıl olacak göreceğiz. Yeni saksılarında çektiğim adeniumların fotoğraflarını koyuyorum ilk resim ana kökü kopan adenium.

Eklenen Resimler

tturt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön