View Single Post
Eski 31-10-2009, 07:29   #222
Zeytinlibahçe
Ağaç Dostu

Zeytinlibahçe's Avatar

Giriş Tarihi: 17-07-2009
sn Mine hanım yazınız ve tavsiye ettiginiz kitap icin tesekkurler mutlaka temin edecegim

-Yıllarca once hobi olarak basladıgım ilk zeytin bahcemizi tesis etmek uzere izmir de bulunan saygın bir kuruma dogal yetistiricilik ve mucadele icin basvurmustum ilk sorulan tarlanız nerede yoldan kac km uzakta,her yerde olmaz,her hayvan gubresi olmaz dogal otlarla beslenecek gibi beni sogutan yaklasımlardı oysaki ben organik sertifikası almayacaktım ki ne kadar dogal yaparsam kardır diye dusunuyordum,yinede son anda bana tavsiye edilen onlarca cuval kimyasal gubreyi satın aldıgım halde kullanmaktan son anda vazgecmistim
-is zaralılarla mucadeleye geldiginde ise caresis kalmıstım her kimyasal uygulamayı istemeyerek yaptım/yaptırdım yakın cevremin guvenlik onlemlerini tam olarak almalarını sagladım,diger bahce ve tarlalardaki koylulerin uygulamalarını ise dehset icinde halen izliyorum,yıllarca kimyasal tankerlerde gemi kaptanlıgı yaptım guven icinde yaptım personelime yaptırdım bunları bilmek bazen acı veriyor,tarlalardaki insanlarda ne yeterli guvenlik onlemi var nede akut/ kronik etkilerini bilen var. sanırım bu misyon birilerinin olmalı***
-bu sene hersey cok farklı oldu sn Meyvelitepe yi tanıdım,agaclar net i ögrendim kaolini uyguladık basarılı olduk.YAPTIK OLDU.
-bir onceki yazım aslında eksik oldu zeytinlerimizi kaolin korurken bu kadar iri ve guzel olmalarının en buyuk sebeblerinden biride EMA dır,kendimiz aktive ettik cok da ucuza geldi.
-sn dogasever cok da mutevazi olmanıza gerek yok sanırım kaldırdıgınız yazınız bence tam bu bolume uygundu zeytindeki solgunluga iyi geldigini bende burdan ogrendim
-artık bahcemizde keyifle dolasıyoruz

selamlar
a.d

Zeytinlibahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön