Alıntı:
çiftçi eğitimi adı altındaki muhtelif talimatlarda tavsiye edilseydi, ilçe ziraata gidip zeytin sineği ilacı için reçete istendiğinde zehir yerine "kaolin at muhterem çiftçimiz, ne gerek var zehire" denseydi ne olurdu? Bu çok mu zordu? Mevzuat mı uygun değildi? Bürokrasi mi bunu engelliyordu (hala engelliyor olmalı)?
|
Sevgili meyvelitepe iyi niyetli art niyetsiz düşüncelerinize katılmamak mümkün değil.
Prosüdür gereği ruhsatlandırmamış bir şeyi ehliyetli kişiler tavsiye öneri olarak sunamazlar, sunarlarsa da onlara olan güvenirlik sarsıntı geçirir, sunmaları da doğru değildir. Kendimizi onların yerine koyalım, her kulaktan duyduğumuz bir şeyi tavsiye edebilirmiyiz.
Veya niye ruhsatlandıralamamış diye düşünelim, mutlaka ucunda ya maddiyata dayalı bir çıkar bulamadılar ya da birilerini bulup araç verip alamadılar, veyahut iyi araştırılıp test edemediler.
Asıl önemlisi ilaç firmalarımı engelledi...
Başka türlü zehir satamayacaklar... Bir tek kaolin kilinden gelen gelir onların midelerini doyurmaz.