View Single Post
Eski 30-10-2009, 08:38   #10
hosseda
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,323
Merhabalar,

Bahçe büyük değilse ot mücadelesinde ibre, elektrikli tırpana doğru meyletmekte tavsiyeler üzerine . Benim yerim 800 m2 kadar.

Bahçeye elektrik bu hafta bağlandı. Bir iki eksik var onları tamamlattığımda, topraklaması hakkı ile yapılmış, kaçak akım rölesi olan bir tesisata kavuşmuş olacağım.

Bunları yazmamdaki gaye bazı aletler sebebi ile, yaşın, çamurun içinde elektrikle beraber olmak görünmekte. Olabilecek tedbirleri almak şart. Bu tırpan denilen aletin şakası yok, kaza ile kabloya denk gelse anında kesip atacaktır tahminim, ot biçeceğim derken insan çarpılır gider.

Dün bahçede sayın hidayetcaliskan'in önerdiği şekilde ot mücadelesi yapayım dedim. Çit düzeltmede kullanılan büyük makası aldım bir müddet onunla çalıştım. Daha sonra küçük el orağı kullanayım dedim ama daha otlar çok uzamadı o da tam netice vermedi. Bu işin en güzel aleti çapa dedim, başladım çapa ile çalışmaya. Bir iki saat sonra bileklerim ses vermeye başladı, belim koptu, temizlenen alana baktım uzaktan gözle farkedilmeyecek. Yani çare yok elektrikli tırpana müracaat edeceğim.

Bu arada sayın msafak size kablo meselesini sormamda fayda var. Kabloyu en az 50 metre almam lazım, tekerleklere sarılı kablolar görürdüm onlardan almak işi kolaylaştırabilir mi, fikriniz varmı bu hususta.

Aslında otu kendi halina terkedip uzamasına müsaade etsem komşular vakti gelince hayvanları için severek biçiyorlar ama o yolu seçmek demek hemen hemen 6 ay kadar beli geçen boyda otun içinde yaşamak oluyor.

Hoşçakalın.

hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön