View Single Post
Eski 29-10-2009, 19:49   #122
Sarıcan
Ağaç Dostu

Sarıcan's Avatar

Giriş Tarihi: 28-11-2008
Cool

Sn. Epsody,

Deney yaptığım için evdeki kirli çöplerle uğraşmadım. Temiz meyve kabukları ve domates fidesinden budadığım dal ve yaprakları hiç çöpe koymadan blenderden geçirip çok küçük parçalara ayırdığım için aralarında hava boşluğu kalması mümkün değil.

Atıklar sulu olmadığı için bir süzme işlemine tabi tutmadım, kabukların parçalanmasından çıkan kendi suyu ne ise onlar vardı. İlave olarak bir çay bardağı şekerli su koydum.Bu yüzden sordum kova içindeki karışımı daha da sulandırmak gerekir mi diye?

Akşamda mutfakta çıkan kereviz ve limon kabuklarını yine aynı yöntemle parçalayıp ilave ettim. Bu yüzden sordum her ilavede maya ilave etmek gerekir mi diye? Biraz öncede bir dilim ekmek ve bir çay bardağı kadar yoğurt suyu ilavesi yaptım.

Sistemden gaz çıkışı devam ediyor. Kovanın kapağı kapatıldıktan sonra üst kısımda kalan oksijen ise fermentasyondan çıkan gaz vasıtası ile sistemden dışarı atılmaktadır. Bu yüzden bir oksidasyon olacağını zannetmiyorum.

Benim merak ettiğim kova içindeki atıklar fermentasyon sonucu eriyip sıvılaştıkça ve alttaki musluktan boşaltıldıkça sistem bir doldur boşalt çevrimi içinemi girecek yoksa bir aylık peryot sonunda sistem komple boşaltılıp yeniden mi kurulacak. Turşu kurar gibi

Saygılar

Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön