Kasımpatıdan alacağınız çelik otsu yapıda olacağı için gelişme döneminde almak daha doğru olur. yani ilkbahar yaz ayları büyümenin fazla olacağı için daha faydalı olur.
Ancak yeterli köklenme ortamını sağladığınızda otsu çeliklerde köklenmenin hızlı olacağı için mevsimden çok bu ortamın özellikleri ve bunları ne kadar sağlayabileceğiniz önemlidir.
Bu özelliklerde kaba şekilde.
yeterli nem sıcaklık dengesi ve ışıktır.
Kasımpatı da herhangi bir çelikle üretim denemesi yapmamakla birlikte genel kurallara göre. %70 nem ile 20 derece civarında bir sıcaklığı sağladığınızda asgari 3 hafta içerisinde köklendirme sağlayabilirsiniz. Alttan ısıtmayla kesin sonuç almanız mümkün. Mantarlanmaya karşı ilaçlama da önemlidir.
Eğer bu özellikte ortam hazırlamakta zorlanacaksanız. Yaşadığınız yerin iklimsel özelliklerine göre. En erken Kış tan bahara geçiş döneminden yaz başlangıcına kadar olan zaman aralığı uygundur.
Önceden de belirttiğim üzere kasımpatı nın çelikle üretimini yapmadım. Verdiğim bilgiler otsu çelikler için genel niteliktedir. Bildiğim kadarıyla kasımpatı çiçeği için özel bir köklendirme gereksinimi de bulunmuyor.
|