View Single Post
Eski 17-11-2006, 15:12   #1
Ali H. ALI
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 08-06-2006
Australia'nin yerli bitkileri

Herkese selamlar,epey bir zamandir dusunuyordum, Australia'nin yerli bitkilerini belkide odalarda hic gormediginiz bitkileri sizlerle paylasmayi . Bu gun bir milli parka gittim o parkta ilginc, gorkemli bir okaliptus[eucalyptus]agacina rasladim, o agacin resimlerini sizlerle paylasmak istedim. Govdesinin capi 2 metre kadar, boyu ise 25 metre kadar[ goz karari] buyuk bir olasilikla govde orta yerden yildirimla delinmis, govdenin ici ve bir yani oyulmus, agac canli
zirvesinde yesil yapraklar var , gunes tam tepede oldugu icin dallari cansiz gibi cikti.

okaliptus agaclari altinda yasiyan, Tree fern[Agac kar otu] bir zamanlar dinazorlarla yasamis bu bitkinin atalari. Dinazorlar yok oldu gitti, bu bitkiler ise ayni sekilde 300 milyon yildan bu yana soylarini surdurmeyi basardilar.
Bazi fosillerin incelenmesinde, kimi dinazorlarin bu bikilerle besledigi anlasilmis.

Bu parkta iki cesit tree fern vardir:
Soft tree fern[Dicksonia antartica]
Rough tree fern[Cyathea australis]
ilkinin govdesi daha duz puruzlerle yukseliyor .
ikincisinin govdesi, eskiyip kuryup kopmus dallardan arta kalan saplardan puruzlu bir govdesi var.
8-10 metreye kadar yukselebiliyorlar.

Name:  milli parktan resimler 2 003.jpg
Views: 2847
Size:  61.6 KB
okaliptus[Eucalyptus]

Name:  milli parktan resimler 2 002.jpg
Views: 2688
Size:  59.0 KB
govdenin yakindan gorunusu

Name:  milli parktan resimler 2 004.jpg
Views: 2674
Size:  62.7 KB
govdenin icten gorunusu

Asagida okliptus agaclari altinda yasamlarini surduren tree fern[agac kar otlari]

Name:  milli parktan resimler 006.jpg
Views: 2669
Size:  62.4 KB
govdesi az puruzlu olan soft tree fern [Dicksonia antartica]

Name:  milli parktan resimler 007.jpg
Views: 3600
Size:  67.8 KB
govdesi cok puruzlu olan, rough tree fern [Cyathea australis]

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön