View Single Post
Eski 24-10-2009, 00:45   #125
tasdelenmurat
Ağaç Dostu

tasdelenmurat's Avatar

Giriş Tarihi: 23-03-2007
Satı hanım da bana biraz tohum hediye etti. Milas lisesine birbirinden güzel sarmaşıklar dikme projem var. Gönlü çok bol biri. Bugün gönderdiğiniz tohumlar elime ulaştı. Çok teşekkür ederim. Bu iyiliği karşılıksız bırakamayacağım için. Bende elimdeki bazı çiçek tohumlarından hediye etmek istiyorum. Hepimizin bahçesi böylece dahada güzelleşmiyormu?

Size hediye edeceğim tohumlar sürpriz olacaktı ama dayanamıyorum. Yazıyorum. Yarın cumartesi gönderiyorum. Bugün hazırladım hepsini. Birkaç gün içinde elinize ulaşacaktır.

ilk tohum, yapraklı çiçekleride sevdiğinizi gördüğüm için ekledim. Kayalık bahçenize ayrı bir renk ve tad katacaktır. Zamanla kırmızı siyaha dönüşür.

ismi Black dragon coleus;

Yine sizin için 5-6 çeşit rengarenk domates tohumu hazırladım. Bunların sayısı biraz az oldu. her birinden 3 er adet koyabildim. Mor, yeşil (kendi rengi yeşil , kızarmıyor, öyle yeşil yeşil kalıyor) gökkuşağı domatesi ( sarı-turuncu-kırmızı iç içe rengi ), Mc Donalds'ın kahvaltılık büyük turuncu domatesi, turuncu armut şekilli domates ve bir kaç çeşit domates daha var.

Ateş çiçeği,

İsmini unuttuğum beyaz bir çiçeğin tohumları galiba şebboy olacak isimleri hatırladığım kadarıyla.

İsmini yine unuttuğum bir çiçek ( rengarenk çok güzel çiçekleri, yalnız topladığım tohumlar karışık olduğu size hangi renklerden verebildiğimi bilmiyorum )

Kaperi meyvesi ( caper ) çiçeği çok güzel, meyvesi yeniliyor, bir çok yemeğede katılabiliyor. 5 adet de bundan yolluyorum. Yalnız bundan tohum almak, dikmek biraz detay istiyor. Mutlaka sitede araştırma yapın. Verimsiz topraklarda bile yaşayan bir bitki.

Sizin özellikle istediğiniz kenarları beyaz çizgili, mor katmerli sabah sefası ( blue morning glory picotee

Çan biberi , yenilebilir, süs biber, biber aşağıya doğru büyüyor, çanı andırıyor, ama uzaktan sanki boynunu bükmüş bir kırmızı güle benziyor.

Ve şayet bu yaz milas lisesinde sarmaşık çağlayanı uygulamasını yapabilirsem. Aşağıdaki sarmaşıkların her birinden tohum gönderecem size. Yalnız sabah sefaları ters döllenme (tozlanma) ya ugrayabilecekleri için. Renkler birbirlerine geçebilirler. Çok uçuk renk birleşimlerine sahip olabilirsiniz kusura bakmayın. Arıların zevki belirleyecek büyük ihtimalle ortaya çıkacak yeni renkleri

Milas lisesine yaptığınız yüklü çiçek tohum bağışınız karşılığında nacizane olarak bunları size hediye etmek istiyorum.

Düzenleyen tasdelenmurat : 25-10-2009 saat 01:32 Neden: Düzenleme
tasdelenmurat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön