Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cobaindyg
Merhabalar,
Sizin yazılarınızı sürekli takip ediyorum,topraksız tarım benimde ilgimi çekmeye başladı.
Benim sormak istediğim çekirdekten yetiştirdiğim limon fidelerim var.Boyları 15 cm oldu,bunlarıda acaba durgun su dediğiniz şekilde yetiştirebilirmiyim.
Eğer olursa suyuna eklenmesi için alınması gereken maddeler pahalımıdır,bana kısaca bilgi verirseniz sevinirim,çok teşekkürler.
|
Teori olarak bakılırsa yetiştirilmesi mümkündür, olaya pratik olarak bakarsak, pek de mümkün değil
Limon fideniz, şu an fide, durgun su da yetiştirmeye başlarsanız, sanırım bir veya iki yıl içerisinde koca bir ağaç olacaktır. O zaman ağacın durgun suda durması mümkün olmayacaktır veya çok zor olacaktır. Hevesim vardı! diyorsanız bir müddet limon fidenizi durgun suda yetiştire bilirsiniz, ileride saksıya veya toprağa dikebilirsiniz.
Durgun su için gerekli besin eriyiğinin fiyatının pahalı olup olmadığını siz söyleyeceksiniz, kullanacağınız ham suyun EC'sine göre değişir ama minimum 500 ila maksimum 800 litrelik suya karışacak tüm gübrelerin karışımı olan seti 15 tl'ye üyelerimize ulaştırıyorum. Sizce pahalımı?