Meksika'nın isot biberi diyebileceğimiz popüler biberi
Ancho Chiles.
Bizim isottan farkı renginin kururken siyaha dönmesi.
Bizdeki isot ise yani kırmızı biberin siyaha dönmesi bu şekilde değil de bir işlem sonunda olması.
http://tasteoftx.com/recipes/chiles/ancho.html
Scoville Heat değeri; 2,500 - 3,000 (bazı kaynaklara göre Heat index - Mild 1,000 to 1,500 Scoville units, 3-4 on a scale of 10 )
Yani "
en iyi acı biber, yenilebilir acı biberdir" sözünü hak eden bir biber
http://www.tradevv.com/TradevvImage/...CHO-A1ae09.jpg
http://www.newmexicanconnection.com/...ried/ancho.jpg
http://www.tradewindsfruitstore.com/...apsicum/Detail
Tohumlarını linkten satın alabilirsiniz.
Not:Ancho biberi,kurutulmuş Poblano biberidir, yani bu biberin yeşilken adı poblano biberidir.
Urfa biberi-isot örneği gibi
http://www.ancho.us/
http://whatscooking.us/wp-content/up...ho-500x375.jpg
.