View Single Post
Eski 22-10-2009, 10:14   #496
heryerçamolsun
Yeni Üye

heryerçamolsun's Avatar

Giriş Tarihi: 06-10-2009
Orjinal Mesaj Sahibi bernacyhn
Buradaki ağaçların üstünde bir sürü kozalak var henüz açılmamışlar. Yemiş zamanı ne zaman onu bilmiyorum ben O kadar yüksekteki kozalaklarda bulunan yemişleri ben nasıl tüketeceğim?

Sevgili berna;

Anlatmış olduğum konu beni çok üzdüğünden sormuş olduğun soruya cevap vermemişim.Dün göndermiş olduğum yazımda senin sormuş olduğun konuyu unutmuşum.Kusuruma bakma.
Biraz bildiğim ve gözlemlerime dayanarak sana cevap vermeye çalışayım.Ancak konu hakkında daha çok bilgisi olan arkadaşlar varsa,onlarında bilgileri hepimizi memnun eder.
Bahsetmiş olduğun ağaçların hepsi fıstık çamımı.Eğer fıstık çamı ise tohumlarının olması Haziran ve Temmuz aylarında başlıyor galiba.İlk önce tohum verecek kozalaklar yavaş yavaş aynı gül gibi açılıyor ve içinden tohumlar Rüzgarında etkisiyle dökülmeye başlıyor.Bazen biraz açılmış kozalaklarda ağaçlardan dökülüyor.Eylül hatta Ekim ayına kadar tohumlarını ve kozalaklarını döküyor.
Yanlız unutmaman gereken bir şey daha var.Sakın tepelerdeki kozalakları toplamak için ağaçın tepesine çıkma.
Yapı itibariyle ne kadar heybetli görünseler bile geçen zaman içinde dalları,diğer ağaçlara göre kuru kaldığından kırılma riski yüksek olabilir aman dikkat.
Konu hakkında yanlış bilgi verdiysem,arkadaşlar yanlış bilgileri düzeltirlerse sevinirim.

Şimdilik hoşçakal bernacım görüşmek üzere...

Tüm doğaya,ağaçlara ve yeşil olan her şeye benden selamlar....UC

heryerçamolsun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön