Erkek oluşum sebebi ile tuhaf gelebilir ama mutfağa ilgim büyük.Ben de bunu bir değişik modelini yaptım geçen gün. Şu içiçe olan aynı biçim fakat ayrı büyüklükte kurabiye kalıplarından alın. Sonra hamurunuzu çok ince olmayacak şekilde açın. Ardından büyük olan kalıpla kesin. Kalıpların yarısının ortasına küçük olan kalıpla oyuk açın(karışık anlattım sanırım)Sonra pişirme kağıdının üzerine tüm bütün kalıpları koyun üstlerine ortası delik olan kalıpları koyun ve çok hafif bastırın(şeklini ve kalınlığını bozmayacak şekilde)Ve nihayet ortadaki oyuk kısıma reçel ya da marmelat dökün(azıcık).Ve fırına verin. Biraz oyalıyor ama fırından çıkınca seyretmekten yiyemeyeceğinize dair garanti veririm.Pastahane kurabiyesi gibi oluyor.
|