Sevgili sagdil, şimdi size antoryum çok kıskanç bir çiçek diyeceğim güleceksiniz. Ama doğru söylüyorum zira başımdan böyle bir olay geçti.
Antoryum balkonda (kapalı) pencere önünde duruyordu.
Birgün balkondaki çiçeklerin bakımlarını yapıyordum topraklarını tazeledim, sularını verdim.
Balkonumda ondokuz senelik güzel bir açelyam var. İri iri katmerli ve kırmızı çiçek açıyor. O da balkonun diğer köşesinde. Nasıl olduysa bakım sonunda Antoryumu Açelyanın yanına koymuşum. Açelyada çiçekte o sıralar.
Antoryumda gözle görülür bir bozulma başladı. Çiçekleri ufaldı, çiçek adetleri azaldı. Adeta gitti gidiyor güzelim Antoryum.
Birkaç gün sonra bir çiçekçiye uğradım birşeyler alacağım. O sırada Antoryumdan bahsettim. Adam demez mi "Antoryumu açelyanın yanına koyduğunuz için açelyanın çiçeklerini kıskanmıştır" diye. Önceleri dalga geçiyor sandım, ama eve gelince hemen eski yerine aldım Antoryumu.
Belki inanmayacaksınız ama aynı Antoryum bir değişti ki sormayın. Aynı saksı aynı toprak, hem çiçekler irileşti hem de çiçekleri çoğaldı.
Bundan böyle Antoryumun kıskançlığını bildiğim için hep çiçek açan saksılardan uzakta tutuyorum.
|