Sevgili bernacım;
İşlerim yoğun olduğundan sana yazma fırsatım olmadı kusura bakma.
Bazen kendime bile vakit ayıramıyorum.
Hafta sonu planlamış olduğum fıstık çamı toplama düşünlerim.Yağmura ve oğlumun derslerine takıldı.Kısmet ise bu hafta hem oğlumla biraz vakit geçiririm hemde sevdiğim işi yaparım düşüncesindeyim.
Uzun zamandır sana söyleyeceğim bir şey vardı.Nihayet söyyelebilirim.Program belli oldu.
Şirketimizin yeni bir ürünü tanıtım kokteyli var.Gelen her misafirimize Çam fidanı hediye edeceğiz.Çam ve selvi(Servi) fidanlarımız geldi.Yaklaş 300 tane bir tanesini ben aldım masama koydum.
Üstüne bir nazar boncuğu astım.Bir de etiket yapıp üstüne " Yeşil bir Dünya için.sizde bir Fidan dikin" yazdım ilk başta arkadaşlar biraz makara yaptılar ama onlarında hoşuna gitti.Yavaş yavaş onların damarlarına doğa sevgisini aşılamam lazım İnşallah başarılı olurum 1 kişi bile kazansam doğa için iyi olur.
Fidanlarımız emin yerde müşterilere verilmek üzere bekliyor.
Tanıtımda vereceğimiz bu fidanları daha sonradan müşterilerimizle beraber dikmek için Orman bölge müdürlüğü ile yapmış olduğum görüşmler sonuçsuz kaldı.Elimizde bulunan fidanların ekilmesi için yer verin düşüncesiyle konuştuk aldığım cevap bizim bölgemize siz ağaç dikemezsiniz dediler.
Elimizde fidan var dikim için yer istiyoruz ama yer yok siz dikemezsiniz demek enteresan.
Verdiğimiz fidan inşallah boşa gitmez.Halbuki tanıtımdam sonra belirlenecek bir tarihte.Verilen tüm fidanların dikilmesi için bir şenlik havasına sokup bu işi çok iyi noktalamaktı.Hem iyi bir iş yapmış olacak,Ailelere ve çocuklara ağaç ve orman sevgisini gösterecektik,hemde birlik ve beraberliğimiz için güzel bir gün geçirecektik olmadı.Ayrıca bu projemiz yıl sonuna kadar sürecekti ve 1000-1500 fidan dikebilecektik.
Bize önerilen bizden 5 fidan alın biz onları ekelim ve sertifika verelim.
Ben sertifakayı alıp ne yapayım.Dosyanın içine koyup rafa kaldırıyım.Orda dursun.Oldu mu şimdi bu.Olmadı olmaz.
Ekeceğin yeri bilmeden,fidanı görmeden,topragı kazmadan,kokusunu alıp,ellerinle fidanın dikip ilk can suyunu vermeden bu iş olur mu,olmaz.
Benim bir ağacım var.Benim yerime diktiler serfiksıda var.Peki nerde nerye diktiler.Sarı çizmeli Mehmet Ağa.
Bu işler böyle yürümez hem insanlara Ormanları korun,hem ağaçları sevin diye bir sürü anlatmakla bitmez metiyeler söylüyorlar ama iş icraata geldiğinde bizim ekip biçtiğimiz düzelttiğimiz,Orman arasizine siz fert olarak dikim yapamazsınız diyorlar.Vay bey Ormanlar yanlızca onların mı biz neciyiz.Eğer bizler bu ülke için gerektiği zamanlarda üstümüzde düşen herşeyi yapıyorsak.Orman arasizi için yapılandırılmış ağaç dikilmesi düşünülen düzenlenen yerlere,bu konun uzmanları,bahcıvanları yardımlarıyla bu işlemlerin organizasyonu sağlanarak ağaçlar dikebiliriz.
Daha çok söyeyeceğim şeyler var ama seni sıkmam istemem.Bu konu beni çok üzdü.
Toplumumuzda yer etmiş ama beni sıkan şu kelime burdada malesef kendini gösterdi " Abi sen merak etme,hallederiz,biz hallederiz" kardeşim neyi hallediyorsun.
Sistemi kur,yolu göster kendi işimi kendim görürüm.Benim dikeceğim fidanı alacağım mutluluğu niye sen alıyorsun...Neyse bernacım dediğim gibi bu konu beni çok üzdü ve sinirlendirdi.Başını şişirdiysem kusura bakma.
Sen nasılsın iyimisin,neler yapıyorsun.Kaç gündür görüşemedik.
Üniversiyete hazırlık yapıyormusun,ders çalışıyormusun.
Saksılara tohum dikecektin ne yaptın,diktin mi?Her yediğin fıstık için bir tohum ekmeyi unutma.
Şimdilik hoşçakal bernacım görüşmek üzere...
Tüm doğaya,ağaçlara ve yeşil olan her şeye benden selamlar....UC
|