View Single Post
Eski 16-11-2006, 15:39   #124
Ateş Öztan
Ağaç Dostu
 
Ateş Öztan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-09-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 500
  • Saksının hafif olmasını istiyorsanız içine perlit katabilirsiniz. Hem hafif olur hem de çok az ısı izolasyonu sağlar.
  • Nalburdan alacağınız boyalarla kolayca renklendirebilirsiniz.
  • Mermer tozu ile yaptığınız saksının dışını ( içi telle güçlendirilmişse-kırılmaması için) inşaatçılıkta tarak denilen ağzı dişli bir çekiç vurarak dokulu bir yüzey yapabilirsiniz. Bunu, üzerine çekeceğiniz kalın bir bandın aralarını taraklayarak bant şeklinde ve/veya istediğiniz şekillerde dekorlayabilirsiniz.
  • İri dere kumu (taşı) ve iri mermer kırığı (mıcır) ile döküm yaparsanız, beton tam sertleşmeden önce yüzeyi ıslatıp sert bir fırça veya tel fıça ile fırçalarsanız, aradaki ince kumlar ve çimento gider taşlar açığa çıkar. (Wash beton denilen görüntü)
  • Dışını, nem geçiren bir boya ile boyamak gerekir. Cephe boyaları olur ancak saksıdaki nem çıkış hızı binadaki su buharı ve nem çıkışına göre fazla olur tereddütüm var. Doğru seçmek gerekir.

Ateş Öztan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön