View Single Post
Eski 18-10-2009, 16:17   #640
aliyim
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 17-10-2009
arkadaşlar sorumu tekrarlıyorum yardımcı olabilecek kimse yok mu(:.ceviz konusunda benim de sormak istediğim bir kaç sorum var yardımcı olabilecek arkadaşlara yardımları için şimdiden teşekkürler.kütahya da şu an amatör olarak ceviz yetiştirmek istiyorum.tecrübe etmek için diktiğim ceviz ağaçlarının topraktan üstteki kısmı kuruyor ve alttan tekrardan filiz vermeye başlıyor size sorum:bunun sebebi kışın oluşan aşırı soğuklar ve cevizin içinin boş olduğundan dolayı donması mıdır?bu durum bu yörede ceviz yetiştirilemeyeceği anlamına mı geliyor?bölgede tek tük de olsa bazı evlerin önünde ceviz var.ayrıca ilkbahar geç donları her sene istisnasız olarak ağaçları vuruyor.etkilenen meyve ağaçlarında o sene meyve olmuyor.elma gibi kırağıdan biraz daha kendini koruyabilen ağaçlarda ise meyveler oluyor.chadler cinsi ceviz dikmem acaba kırağıdan korunmam için yeterli midir.ileriye dönük olarak profesyonel manada ceviz yetiştirmek istiyorum ama öncelikle bu konuda biraz tecrübe edinmek istiyorum yardımlarınız için çok teşkkürler.bu arada bölgede rakım 1150 civarında.

aliyim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön