Konuyu sonuna kadar okudum ve bir kaç noktaya değinmek istiyorum. Öncelikle mantarların tohumları olmaz, sporları olur ve biyolojik açıdan bakacak olursak bu sporların tohumla hiç bir benzerliği yoktur. Sporlardan haplozom (ürememiş) misel üretilir, iki farklı dominant (baskın) spordan oluşan miseller birleştiğinde haplozom (üreme gerçekleştirmiş) hale gelirler ve bu durum kısa sürede tüm koloniyi etkiler. Subsrat tam olarak kolonize olduktan sonra ise üretim tekniğine göre ya yumurtacık olarak ekim yapılır yahut et gövdenin oluşması için gerekli şarklar sağlanır.
İstridye mantarı türü, uygun büyüklükte ve şekilde et gövde için ışığa ve 22-25 derece sıcaklığa ihtiyaç duyar, et govde oluşturma esnasında, düşünülenin aksine yüksek miktarda FAE (Taze Hava Sirkülasyonu) üremeyi son derece pozitif etkiler. Bu nedenle nem dengesini (60%-80% BN) koruyarak subsrat mümkün olduğunca çok havalandırılmalıdır.
Devamlı mantar üretimi için bir kaç farklı yöntem gerekebilir, bu yöntemlerin bir kısmında yüksek miktarda sterilite gerekirkez, bazılarında ise çıplak elle çalışmanın hiç bir sakıncası yoktur. Bunun en basit yöntemi ise, siyah bir kartonun üstüne dökülen sporların ıslak talaşın üstüne serpilmesidir lakin yumurtacık oluşturulacak ise buğday sterilizasyonu yapıldıktan sonra steril koşullarda buğdaya spor aşılaması yapılmalıdır. Bu yöntemle son derece hızlı ve yüksek miktarda yumurtacık (spawn) oluşturulur ve bu yumurtacıklarla inanılmaz derecede yüksek miktarda selüloz tabanlı subsrat (talaş, karton, defter, mdf, kütük) aşılanabilir.
Samana yumurtacık aşılama ile ilgili bir vidyo için ise aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.
http://video.google.com/videoplay?do...5990558&hl=en#