View Single Post
Eski 18-10-2009, 09:37   #15
sercan1969
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 17-06-2008
Arkadaşlar Avrupa rekoru 2008 yılı 660 kg mış.Benim internette araştırdığıma göre korkutelinde bir çirftçi 118 kg lık dev kabak yetiştirmiş.

DEV KABAK GÖRENLERİ ŞAŞIRTTI

Korkuteli'ne bağlı İmrahor köyünde 118 kiloluk Bal kabağı görenleri şaşırttı. Devasa Bal kabağının yetiştiricisi Gülizar Tunç, bayramda gelen konuklarının kabağı meraklı gözlerle incelediklerini ifade etti.

Haber giriş saati : 24.09.2009 12:47:00

İmrahor köyünde Gülizar Tunç isimli üretici, Amerika Birleşik Devletlerinden özel sipariş olarak getirttiği Bal kabağı tohumu ile devasa boyutlarda bir Bal kabağı üretti. İmrahor köyünde Gülizar Tunç tarafından yetiştirilen dev kabaklar bayram dolayısıyla ziyarete gelenler tarafından da büyük ilgi görüyor.

Ramazan Bayramında tarladan koparttığı dev Bal kabağını tarladan ancak yuvarlayarak çıkaran Gülizar Tunç, Ramazan Bayramında kendilerini ziyarete gelen konuklarına devasa bal kabağını ancak yuvarlayarak çıkartabildiğini ifade ederek, “118 kiloluk kabağı görenler oldukça şaşırıyor. Tohumunu Amerika Birleşik Devletlerinden özel sipariş olarak getirttim. Bu kabaklar normalde 300 ile 350 Kilogram arasında ağırlık basıyormuş. Ancak bizim kabak bayram dolayısıyla az bir yerinde çürüme meydana geldi. Bende Ramazan bayramında ziyarete gelen çocuklarıma ve dostlarıma dağıtmak amacıyla tarladan kesip yuvarlayarak çıkardım. Kabağın yetişmesinde hiç suni gübre yok. Yetişen alanda daha önceden hayvan gübresi atmıştık. Bu yıl biraz da tavuk gübresi attık. Biz büyük kabak olsun diye fazla suladık. Ancak az bir yerinde çürüme meydana geldi. Büyük kabakları yetiştirmek için 6 kök ekim yaptım. Şuan diğer kabaklar 70–80 kiloya ulaştılar. Bir kökte 4–5 tane kabak yetişiyor.

Eklenen Resimler

sercan1969 Çevrimdışı   Başa Dön