View Single Post
Eski 17-10-2009, 14:16   #490
heryerçamolsun
Yeni Üye

heryerçamolsun's Avatar

Giriş Tarihi: 06-10-2009
Bernacım;

Elinde bulunan tohumları bir an önce ek.Fazla bekletme.Beklemeden dolayı sorunlar olabilir belki.Elinde çok tohum varsa biraz mesafeli ek.Daha sonra yer değişikliği yapmak zorunda kalırsan köklerine zarar gelmemiş olur.

Toprak çatlamaya,Tohumlar filizlenip çıkmaya başladığında insan heycanlanıyor.Çok değişik bir duygu.

Şirket bahçesine (Bahçe derken bizim şirketin çatısı botanik bahçesi gibi,çok güzel bir bahçemiz var.Mazı ağaçları,çam ağaçları,sardunyalar,leylaklar,sarmaşıklar,ufak palmiyeler,papatlar,zambaklar,çimler,otlar,yoncala r,çiçekler.Arkadaşların ektiği biberler bile var.Havuzumuz var bir sürü büyük tatlı su balıklarımız var.(Rengarek Japon balıkları) Birde bizleri ara sıra ziyarete gelen güvercinler ve serçeler var.Arkadaşların masalarında fanusların içinde japon balıkları,birde papaganımız Yakup var.Yakup neler yapıyor bir bilsen sabahları ve akşam üzeri çenesi düşüyor.Devamlı konuşuyor.Arkadaşların öğrettiklerini devamlı tekrarlıyor.Bir kaç kelimesi dersen;Hidayet'e sesleniyor,Kedi gibi mivamlıyor,Bebek gibi ağlıyor,her çeşit ıslık çalyor,Araba kornası çalıyor,Araçlara takılan park sensörleri gibi ötüyor,bazen Ambulans oluyor daha neler neler )) ektiğim tohumlarıma sabahları toplantıdan sonra bakıyorum ne yapıyorlar bir sorun var mı diye.Şimdilik hepsi iyiler.Değişik bir duygu bu anlatmak ile olmuyor.Ellerin ile ektiğin büyümesini beklediğin bir canlıyı izlerken insan gerçekten çok mutlu oluyor.Yaşamak gerekiyor

Hafata sonu bende tohum toplamaya çıkacağım.Evimin yakınlarında 1 ağaç var.Maşallahı var.Devamlı tohum alıyorum.

Üsküdarın bazı bölgelerinde fıstık çamı ağaçlarından çok var.Fırsat bulursam yarın oralarada gitmeyi düşünüyorum.

Özellikle çocukluğumda fıstıklarını yemiş olduğum çam ağaçlarını ziyaret etmek istiyorum.

Şimdilik hoşçakal bernacım görüşmek üzere...

Tüm doğaya,ağaçlara ve yeşil olan her şeye benden selamlar....UC

heryerçamolsun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön