View Single Post
Eski 17-10-2009, 01:13   #129
yelizakan
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 17-10-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4
Son yıllarda ülkemizde mülkiyet ve kadastro çalışmalarının problemli bir hal aldığını, Orman yönetimi ve Hazine'nin açmış olduğu tapu iptal davaları sonucunda insanların tapularının iptal edildiğini. Hiçbir bedel ödenmeyerek arazilerine el konulduğunu biliyorsunuz.

Yargıtay 20. Hukuk Dairesi'nin taraflı kararlarıyla; ülkemizdeki hemen her kadastral toprak parçasına, orman olduğu iddiasıyla el konulabilmektedir. Bugün Onbinlerce Dava Asliye Hukuk Mahkemelerinde vatandaşların aleyhine sonuçlanmakta, insanların mülkiyet hakları yok sayılmakta; yüzlerce yıllık tapulu tarlalarına, evlerine, arazilerine orman olduğu iddiasıyla el konulmaktadır.

13 ekim 2009 tarihinde AİHM emsal bir karara imza atarak, Orman içinde kaldığı için tapu kayıtları iptal edilen yer sahiplerine Oldukça yüklü bir miktarda tazminata hükmetti. AİHM resmi sayfasındaki linkte (bu adresi adres çubuğuna yapıştırdıktan sonra görebilirsiniz.)

Adres çubuğuna bunu yapıştırın : http://cmiskp.echr.coe.int/tkp197/se...?skin=hudoc-en

Bu adreste search bölümüne CASE OF TURGUT AND OTHERS v. TURKEY yazın.

4. Sıradaki karar 13/10/2009 tarihlidir.In French only. Click here Üstüne tıklarsanız, AİHM' nin tazminata hükmettiği kararın fransızca metnini görebilirsiniz. Çevirisini burada kısaca özetlersem AİHM, Türkiye Cumhuriyetini, Kandıra'daki Arazinin Tapusunun iptal edilmesi ve Orman olarak tapuya geçirilmesi üzerine Arazi Sahiplerine 1.350.000 Euro (Bir Milyon Üçyüz Elli Bin Euro) Tazminat ödemeye Mahkum etmiştir. Bu kararla Türkiyede Tapusu iptal edilen onbinlerce kişiye AİHM'e başvurma ve tazminat alma hakkı doğmuştur. Özellikle karadeniz bölgesinde Onlarca yıldır Tapusu iptal edilen Vatandaşların bu haberden bilgisinin olması ve bu konunun güncelleşmesi anlamında bunu size haber vermek istedim. Bu önemli hukuk haberini sitenizde ilk olarak siz yayınlayınız.

yelizakan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön