Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kgursan
Sevgili lilium bu bilgi sanırım yanlış. Bildiğim kadarıyla Soğanları sarıdır. Resmini koyduğunuz lilium Martagon a benzemiyor.
|
Sevgili kgursan, Ben de çok iddialı değilim illaki martagon diye, benim martagon demem, çok benzerliğidir, kök, sap, yaprak yapısı aynısı, soğanın mor oluşu ilk etapta çürükmü diye önce ona baktım, çok sağlıklı besinini iyi almış ondukça etli ve sanırım dört yıllık bir soğan. Yine ilk etepta değişime uğramış bir soğan diye düşündüm, belki de bir melez, Ama kök yapısı ve yaprak yapısı ile kesinlikle bir martagon dedim.
Şimdi benimde kalbime kuşkular girdi, o halde bu kök yapısı yaprak yapısı çiçeği ile ve soğanının mor oluşu ile bu ne bitkisidir.
Üstelikte sevgili zerrinsrt hanımefendinin dediği gibi kokusuda liliumcandidum kadar kokulu, benim bildiğim martagonlar çok fazla bir kokulu değiller.
Alıntı:
Sevgili lilium., bu resimdeki lilium martagon değil. Martagonun çiçekleri aşağı sarkık olur.
|
Fotoğrafın alttan çekilmiş olması bizleri yanıltmasın, bilemiyorum sanki fotoğraf alttan çekilmiş.